Onze dieren

Bij Boerenmart gunnen we onze dieren de rust en ruimte om te groeien. Dierenwelzijn staat altijd voorop.

Leghennen

Onze leghennen zijn van de rassen NOVOgen en Lohmann. De hennen van het NOVOgen-ras zijn erg rustig en leggen mooie eieren. De Lohmann-hennen staan bekend om hun productie van grote, bruine eieren met een sterke schaal.

Onze eieren hebben daarom niet allemaal dezelfde kleur en grootte, waardoor sommige eieren sterk van elkaar verschillen. Om de variatie van de natuur zichtbaar te maken, mixen we eieren van verschillende groottes en kleur in één verpakking.

Vleesvee

Voor de begrazing van onze kruidenrijke weilanden zochten we naar een runderras dat aan een aantal voorwaarden voldeed; de runderen moesten makkelijk afkalven en ze moesten hoornloos en mak zijn. Boerenmart vond een ras dat aan al deze eisen voldeed. De Red Angus-runderen zorgen goed voor nakomelingen en zijn zeer zelfredzaam. Sinds 1 april 2019 lopen deze karakteristieke runderen in ons weiland in de Duifpolder. Deze vriendelijke dieren hebben hier alle ruimte om heerlijk te grazen.

Red Angus
De gemoedelijke Aberdeen Angus komt van oorsprong uit Schotland, waar hij werd gefokt voor zijn vlees, dat bekend staat om zijn goede smaak. De goede kwaliteit van het vlees, het makkelijke afkalven en het gemoedelijke karakter zorgt inmiddels dat het runderras flink in populariteit toeneemt. De schotste grazers passen erg goed bij een extensieve bedrijfsvoering – landbouw waarbij de natuur de kans krijgt de aangerichte schade te herstellen – zoals wij die voeren. Ze zijn bovendien zo sterk dat ze in zomer en winter buiten kunnen lopen.

Onze dieren produceren heerlijke verse producten

Heerlijke producten van dieren die op een natuurlijke manier zijn grootgebracht en een plezierig leven achter de rug hebben.

Onze producten