Een heel rund “verwaarden”, hoe werkt dat eigenlijk?

We zeggen het vaker: we eten samen een heel rund op – van kop tot staart – voordat we een nieuw Angus rund slachten. Maar waarom eigenlijk?

Een Angus rund bevat zo’n 20 tot 25 kg luxe vlees, denk aan ribeye, entrecote, haasbiefstuk, picanha, enz. Maar het grootste deel van het rund bestaat uit net zo smaakvolle, minder luxe delen, zoals gehakt, hamburgers, worstjes, stooflappen, schenkel, enz.
En dan zijn er nog de vergeten parels: tong, lever, hart, mergpijpjes... bomvol mineralen, vitaminen en andere voedingsstoffen die je nergens anders vindt. We willen en moeten alles gebruiken – dat is pas écht duurzaam én respectvol naar het dier.

Samen maken we het verschil door niet alleen voor de luxe stukken te kiezen, maar het hele rund eer aan te doen.
Zo zorgen we ervoor dat we pas slachten als alles van het vorige rund verkocht en gegeten is – van kop tot staart.

Dus de volgende keer… probeer eens iets anders! Vraag ons gerust om tips of een recept. We helpen je graag op weg.

Terug naar overzicht